Verzekering leden

Verzekering

Leden van Wederzijds, die ‘om niet’ iets doen voor andere leden,  zijn daarbij als volgt verzekerd:

 

VNG Vrijwilligersverzekering (Domstadpolis)

De Vrijwilligersverzekering/Domstadpolis is een overkoepelende vangnetverzekering voor alle vrijwilligers, mantelzorgers en maatschappelijke stagiairs die werkzaam zijn binnen de gemeente Utrecht. Dit houdt in dat andere verzekeringen, door de organisatie of door de vrijwilligers afgesloten, altijd voorgaan. De verzekering geldt tijdens het verrichten van vrijwilligerswerk, mantelzorg of maatschappelijke stage en tijdens de reis ernaartoe of terug. 

 

De polis omvat:

  • ongevallen- en persoonlijke eigendommenverzekering voor vrijwilligers
  • aansprakelijkheidsverzekering voor vrijwilligers
  • aansprakelijkheidsverzekering voor rechtspersonen
  • bestuurdersaansprakelijkheidsverzekering voor vrijwilligers
  • verkeersaansprakelijkheid voor rechtspersonen
  • rechtsbijstandsverzekering voor vrijwilligers

Secundaire dekking

De verzekeringen onder de VNG Vrijwilligersverzekering/Domstadpolis (behalve de ongevallenverzekering) bieden een secundaire dekking: dat wil zeggen dat de verzekering alleen van kracht is voor zover de schade niet is gedekt door andere verzekeringen die door de organisatie of de vrijwilliger zelf zijn afgesloten.

Geen vervanging voor eigen verzekering

De VNG Vrijwilligersverzekering/Domstadpolis is een overkoepelende vangnetverzekering en dus géén vervanging voor de eigen ongevallen- en aansprakelijkheidsverzekering. Zeg die dus niet op! De polis geldt alleen in specifieke gevallen met betrekking tot het werk als vrijwilliger, daar waar de eigen verzekering tekort schiet.

Mantelzorgers

Mantelzorgers zijn meeverzekerd op basis van alle rubrieken behalve de verkeersaansprakelijkheid voor rechtspersonen.

Kosten en aanmelding

De kosten voor de vrijwilligersverzekering worden betaald door de Gemeente Utrecht. Vrijwilligers en/of organisaties hoeven niet te worden aangemeld voor de polis. Je ontvangt dan ook géén polis. Ook aan organisaties wordt geen polis afgegeven.

 

(toegevoegd door Hanneke Lommen, bestuurslid Wederzijds op 25-7-2018)