Helden-klets

Onlangs kwam een groepje Wederzijdsleden uit de Zeeheldenbuurt en Hengeveldstraat e.o. bij elkaar. Het was niet de eerste keer. Wij hebben afgesproken dat we elkaar een paar keer per jaar willen ontmoeten. Om de beurt bij iemand thuis. Om elkaar te kunnen bereiken hebben we een Whatsapp-groep aangemaakt.

We waren niet compleet. Een paar van ons moesten afzeggen. Maar er waren ook twee nieuwe leden. En al snel ontstond er een geanimeerd gesprek vanuit een korte kennismaking. Grappig was dat de twee nieuwe leden daarbij ontdekten dat ze vlak bij elkaar woonden . . . .

Gastvrouw Marijke introduceerde een naam voor deze bijeenkomsten: Helden-klets. Want dat we ons  – zowel de ‘zeehelden’ als de ‘hengevelders’ – helden voelen is duidelijk.

We vonden dat we de avond moesten besteden om elkaar beter te leren kennen. En we besloten dat ieder van ons zich wat uitgebreider zou voorstellen. En zo ontstond een avond waarin ieder van ons een stuk van zijn of haar leven vertelde. Er was grote aandacht voor ieders verhaal – dat maakte de avond mooi.

Aan het einde werd een afspraak gemaakt voor een volgende keer. Na de zomer zijn we welkom bij Nelleke. Zij zal ons uitnodigen bij haar thuis, ‘via de app’ uiteraard.
We hopen dat op deze volgende Helden-klets allen aanwezig kunnen zijn. Of misschien wel weer een paar nieuwe leden . . . Van harte welkom!

Marijke – Sturla – Nelleke – Ellen – Loes – Moni – Loeki
april 2016